Hey guys <3
Denne uge vil jeg i forbindelse med kampagnen Tune Ind, sætte fokus på et utrolig vigtigt emne: grænser! Jeg har tidligere skrevet et indlæg om det at overskride grænser, men nu skriver jeg om det helt modsatte: at kende sine grænser, sætte ord på sine grænser og ikke mindst, at stå ved sine grænser og aldrig lade andre eller dig selv overskride dem mod din vilje! Dette virker måske lidt ironisk? At jeg tidligere har fortalt om mit forsøg på at overskride mine grænser, og nu opfordre jer til det modsatte? På ingen måde! Hvorfor? Det vil jeg komme meget nærmere ind på nu og resten af denne uge!
Tune Ind
Lige nu sætter Det Kriminalpræventive Råd fokus på grænser i en ny kampagne, som de kalder Tune Ind. Kampagnen har til formål, at hjælpe unge med at få sat ord på deres grænser, så vi sammen kan tune ind på hinandens seksuelle grænser. Kampagnen Tune Ind fra DKR skal gennem musik, videoer og Youtubere hjælpe især 15-17-årige med at tune ind på hinanden seksuelt – uden at pege fingre. Kampagnen forankres følelsesmæssigt i både lyd, film og andre unge, som målgruppen kan spejle sig i.
"Målet med kampagnen er at få de unge til at reflektere over deres egne grænser og ikke mindst andres. Vi vil gerne gøre det legitimt og normalt for de unge at tale om sex, samtykke og grænser med hinanden. Der må vi voksne gå frem med et godt eksempel. Derfor vil jeg opfordre alle voksne omkring de unge til at tale med dem om sex og grænser. Først og fremmest forældre men også lærere, klubmedarbejdere, fodboldtrænere og alle andre, der har kontakt til de unge.", siger formand for DKR Henrik Dam.
Tune Ind-kampagnen, som blev lanceret til Guldtuben den 22. september 2018, består af en sang til de unge, som er lavet af Emil Kruse og Louis Samson, samt en minidokumentar og en række youtube-videoer. Kampagnen kan følges på kampagnesiden og på Facebook.
Grænser - skal de alle overskrides?
I mit indlæg "At bryde personlige grænser", fortæller jeg om, hvordan jeg har planer om at overskride nogle af mine personlige grænser. Alle har grænser, og det er vigtig at kunne skælne mellem dem, der skal arbejdes med at overskride, og dem der ikke skal overskrides. Mine personlige grænser er blandt andet min frygt for at tale for en større forsamling, at fange en edderkop eller at spise eksempelvis sushi. Grænser, som frygten for at tale foran flere mennesker eller at fange en edderkop, kan være nødvendige at overskride for at kunne klare sig i livet, hvorimod at kunne spise sushi ikke er livsnødvendigt. Af denne grund, er det at spise andet kød end kylling (som er det eneste kød, jeg spiser) ikke længere en grænse som jeg føler nødvendig at overskide. Jeg forsøgte dog for en stund at lære det, men jeg fik det utrolig dårligt så snart jeg fik det i munden, og derfor har jeg valgt ikke at arbejde mere med denne grænse.
Det er altså ikke alle grænser, som skal eller bør overskrides. Det kan føles fantastisk at overvinde sin frygt og overskride sine grænser ved eksempelvis, at holde en tale foran en masse mennesker, at springe ud fra nye højder eller at fange en edderkop, men det har ikke samme effekt for alle. Dette afhænger først og fremmest af, hvilke grænser der er tale om, samt hvem du er som person.
I næste indlæg...
... kan du se frem til at læse om det, at sætte ord på sine grænser samt konsekvenserne af ikke at gøre det. Der er særligt fokus på seksuelle grænser samt dine rettigheder, når dine grænser krænkes.
Jeg håber at du vil læse med i næste indlæg, så du kan lære vigtigheden af at ord på dine grænser! Del gerne dette indlæg med en ven, veninde, søster eller anden, som du tænker vil have nytte af at læse med <3
- Emilie Ildstein