Find fejlen...

Personal

Fotograf: Kim Gommesen, kigofoto.dk

Hey guys <3

Vi har vidst alle prøvet at løse "find x fejl" fra avisudklip, børnebøger eller udprint, da vi var yngre? Mens det for nogle blot er en leg, så er det nærmest blevet en sygelig beskæftigelse for andre, der har ført det videre ud i livet. Der er hverken redigeret noget til eller fra på ovenstående billede (på nær filter/belysning ofc.), men jeg vil alligevel kunne sætte mig ned og finde x antal "fejl" i en anden forstand. Dette problem blev jeg for alvor opmærksom på denne uge, da jeg blev fotograferet; hvis jeg fik vist et billede, hvor en hårtot stak ud, kunne jeg ikke se andet - som i slet ikke se andet! Her ville andre formegentlig se på billedet som helhed, men det første og eneste jeg ser er et øre der stikker ud, en lille dobbelthage eller et skide øjenbrynshår der stikker ud af mængden! Altså hva' fanden?

Når min mor så spørger mig om man kan have én slags neglelak på til en anden farve læbestift, behøver jeg slet ikke at overveje mit svar: "Sorry, men det er der sku ikke nogen der lægger mærke til. Det er nok ikke det du ville høre, men jeg tror andre er pænt ligeglade.", sagde pigen der selv er alt for fikseret på de små "fejl". Det skræmmer mig, at jeg tænker som jeg gør, trods jeg er bevidst om at de der ser mig - som udgangspunkt - ser mig som en helhed og ikke tænker over at noget ikke falder perfekt.

Når du først har sat det ind i hovedet, ser du ikke andet...

Og det er en forfærdelig egenskab! Jeg havde en periode sidste vinter, hvor jeg såå gerne ville have lavet læber, så det eneste jeg så når jeg kiggede mig i spejlet, var mine skide læber. På samme måde, kunne jeg ikke lade være med at sammenligne med andres læber - selv efter jeg valgte at få dem lavet. Dette var dog kun en engangsforestilling, da mer' vil ha' mer', og jeg heldigvis hurtigt indså, at det ikke ville ende godt ud for mig... men så finder man jo bare noget andet. Netop det med at finde nye fejl uden ende, er noget af det jeg kom ind på i mit indlæg om plastikkirurgi (LÆS: Kan man købe sig til bedre selvværd?". Og som månederne er gået, kan jeg bare bekræfte min teori. Jeg har indtil nu ikke postet billeder i ovenstående kjole fordi jeg syntes at min barm så flad ud, og NU forstår jeg, hvordan nogle kvinder ender ud med enorme implantater og fortsat vil have dem større: man vænner sig til størrelsen, og det jeg ser på billedet her, er langt fra det jeg ser i spejlet.

Hvis jeg selv skal sige det, er jeg ikke helt ude at skide endnu, men jeg er uden tvivl nødt til at få gjort noget ved min evige søgen efter fejl. Det første skridt, er altid at indrømme sit problem, hvorefter man kan begynde at arbejde med det. Jeg har en idé om, at jeg ikke er alene om dette - i større eller mindre grad - og netop derfor deler jeg dette med jer; forhåbentlig sætter det gang i nogle tanker. Leder du også altid efter fejl ved dig selv? Og fylder det mere end du egentlig troede?

- Emilie Ildstein

Synes godt om

Kommentarer

Aaron
Aaron,
You look great Emilie, flawless girl, no worries <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229