Personal

Ansigtsløs på de sociale medier

Hey guys <3

Jeg ville nok ikke selv have lagt mærke til dette, hvis ikke andre var begyndt at påpege det. Jeg er nærmest blevet, hvad man kan definere som ansigtsløs, på de sociale medier og her på bloggen. På størstedelen af mine billeder, som er taget inden for de seneste to måneder, vender jeg ansigtet væk fra kameraet, blikket nedad, står med ryggen til eller dækker ansigtet til med en hånd eller et par store solbriller.

Som sagt, er det ikke noget jeg selv har bemærket, men da jeg først fik øjnene op for det, blev jeg et eller andet sted lidt ked af det. Hvornår er jeg blevet så sky med at vise mit ansigt frem? Hvad der i starten blot var et forsøg på at lave den klassiske “kigger væk” finte, er pludselig blevet til en usikkerhed. Jeg skammer mig, da disse tanker bringer mig tilbage til den gang jeg kæmpede med store selvværdsproblemer; problemer som for længst var drevet bort i takt med, at jeg er blevet ældre og min selvaccept større. Jeg mindes, hvordan jeg altid holdt hænderne op foran mit ansigt; om så det var med en helt flad hånd eller et diskret peace tegn. Jeg mindes, hvordan jeg altid kun tog selfies af halvdelen af mig ansigt, som om dette skulle gøre mig halvt så grim? Ligeledes blev en snap heller aldrig sendt uden et filter, så jeg kunne skjule mig bag et par søde hundeører og snude. Men er jeg virkelig ved at vende tilbage til mit 12-årige, usikre, jeg?

De seneste dage, har jeg været alt for hård ved mig selv, og selvkritikken har været på sit højeste. Jeg bliver en smule ked af det, når jeg ser mig selv i spejlet for tiden. Ikke fordi jeg syner grimmere, men fordi jeg tydeligt ser, hvor træt og udmattet jeg er. For første gang, går jeg rundt med poser under øjnene og kæmper for at bevare koncentrationen i skoletiden. Dette skyldes at jeg i øjeblikket har rigtig meget at se til, og jeg kan ikke komme uden om, at dette er min egen skyld. Jeg har gang i rigtig meget på én gang og nogle ting bliver kun gjort halvt. Dette skal jeg uden tvivl have lavet om på, så jeg kan få mere overskud og mine poser under øjenene kan forsvinde. Når jeg har fundet mig selv igen, vil jeg der fra begynde at fokusere mere på, at genskabe mit gode forhold til et kamera og vise mig selv frem på mine billederne, frem for mit baghoved 😉 <3

Tusind tak fordi I læste med! Husk at følge med på Instagram, hvor jeg løbende opdaterer jer om de nyeste blogindlæg <3

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  Camillia
  16. januar 2018 den 8:20

  Jeg kender det alt for godt, jeg ligger faktisk sjældent billeder op på min blog af mit ansigt eller generelt min krop, men jeg prøver at blive bedre til det <3

 • Svar
  Eline Tychsen
  16. januar 2018 den 13:54

  <3 <3 Det er noget mærkeligt noget det selvværd – men du skal helt sikkert nok komme tilbage igen. Nogle perioder er bare ikke lige så nemme som andre <3

 • Svar
  Frk. Mejer
  16. januar 2018 den 14:01

  Du er simpelthen så smuk og jeg kender kun alt for godt de perioder, hvor man bare er mindre glad for det syn, som kigger tilbage på en i spejlet. Det er så sejt at du er så bevidst omkring det, fordi så er man allerede i stykke af vejen. Du skal bare for alt i verden huske at passe på dig selv. ❤️

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   16. januar 2018 den 17:17

   Hvor er du sød! Tusind tak for opbakningen og de søde ord❤️

  Skriv kommentar