Debate Personal

Manipulation med tøjstørrelser

Hey guys <3

Manipulation med tøjstørrelser bliver ofte nævn i medierne, da det desværre hænder ret ofte. Jeg har tidligere haft det rigtig svært med min krop og manipulation med tøjstørrelser har derfor påvirket mig rigtig meget.

For at give et eksempel på manipulation med tøjstørrelser, bruger jeg normalt str. XS/S i bluser, men har alligevel en bluse liggende i en str. L fordi jeg ikke kunne passe en mindre størrelse. Her virker det for mig helt absurd, at man har valgt at lave en bluse så mega lille at en normal størrelse XS/S, skal gå flere størrelser op for at have en chance for at kunne passe den. Nu ved jeg at det afhænger meget af hvordan modellen er syet, men jeg har altså mange bluser i lignende modeller og af helt samme materiale i en str. XS.

For at tage endnu et eksempel, har jeg altid hadet nylonstrømper, da jeg synes de stammer for meget; elastikken giver mig ondt i maven og jeg føler et kæmpe ubehag ved at gå med dem. Jeg køber normalt nylonstrømer i en størrelse S, men for at undgå den stramme fornemmelse i maven, forsøgte jeg en dag at gå et par størrelser op. Jeg endte for sjov med at købe et par i en str. XXL/XXXL – and believe it or not – de var præcis lige så stramme som en str. S! Længden var til gengæld helt anderledes, hvilket jeg også havde forventet, men undskyld mig? Hvis min krop er for tyk til en str. XXL/XXXL, hvilken størrelse anbefaler I så? Sidst jeg så efter, kunne de ikke købes større…

Ovenstående eksempler virker måske ikke som et stort problem, men det er faktisk et kæmpe problem, da tøjdesignere ender med at give et helt forvrænget syn på tøjstørrelser og idealkroppen. Hvordan vil en ellers slank pige med et dårligt forhold til sin krop ikke lige føle sig, når hun er nød til at købe tøj 3-4 størrelser større end hendes aktuelle størrelse? Jeg vil i hvert fald gerne indrømme, at jeg samtlige gange har stået i et prøverum med tårer i øjnene af netop denne årsag! Ingen fortjener at græde i et prøverum, og da slet ikke fordi tøjdesignerne dummer sig på denne måde!

Mit mål er, at dette skal nå ud til de tøjdesignere der mildest talt antyder at kun en size 0 er værdig til at bære deres tøj. Det hænder at der sker fejl i produktionen af tøj, men de der åbenlyst designer tøj i urealistiske, små mål og samtidig syer almindelige størrelser i tøjet, burde slå øjnene op for de konsekvenser det har.

Hvad mener I om dette, og har I oplevet noget lignende? 

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

 • Svar
  Corporate Mor
  6. september 2017 den 11:01

  Nu kommer jeg til at lyde vildt gammel, men det er altså bare et tal! 😉 Jeg har alt fra str 36 til 44 i mit tøjskab, og for mig er det ret ligemeget, så længe det sidder pænt. Det er dog irriterende når man prøver et nyt brand, og lige skal vurdere hvordan deres tøjstørrelser er.
  Jeg kender flere som arbejder med konstruktion af tøj, og de siger også at deres måleskemaer rykker sig ret meget fra sæson til sæson, og afhænger meget af typen af beklædningsgenstand.

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   6. september 2017 den 11:27

   Det er skønt at du selv ser størrelse som et tal, men det er der desværre rigtig mange – især unge – der ikke ser… :/
   Her mener jeg altså at tøjdesignerne har et ansvar for at deres kunder føler sig godt tilpas <3

 • Svar
  Camilla
  6. september 2017 den 11:11

  Virkelig godt indlæg! Forstår dig virkelig godt og der er SÅ mange butikker, såsom H&M, der er begyndt at have nogle rigtig mærkelig størrelser <3

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   6. september 2017 den 11:23

   Tusind tak Camilla! <3
   Lige præcis H&M har været rigtig slemme til det her for tiden… <3

 • Svar
  Michelle Elbæk Jensen
  6. september 2017 den 22:26

  Jeg husker tydeligt den sejer det var for mig igen at kunne klemme mig i en Medium efter 2 graviditeter og fødsler – men jeg er generelt lidt “ligeglad” med størrelsen på tøjet. Min mand derimod er normalt en Small – han skulle købe en skjorte og var nødt til at vælge xxsmall, for at den sad ordenligt. Det nægtede han og købte en skjorte et andet sted. Det er vel et eller andet sted omvendt manipulation, men han havde ikke lyst til at føle sig så “lille” 🙂

 • Svar
  kathrine johansen
  8. september 2017 den 9:10

  Virkelig godt indlæg søde, jeg føler dog at jeg aldrig kan finde en xs i min størrelse fordi jeg ikke kan passe dem, de er for store for mig :(..

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   8. september 2017 den 9:21

   Tusind tak! Hvor træls… Det er altså også et problem, når der ikke bliver lavet tøj til alle størrelser… :(❤️

  Skriv kommentar