Debate

Så ryg dog den fandens cigaret!

Hey guys <3

Jeg lægger ikke skjul på, at jeg er den største modstander af rygning! Rygning har aldrig hørt hjemme i min familie og jeg har aldrig så meget som rørt en cigaret! Dette indlæg er derfor ikke en opfordring til at ryge eller starte på rygning. Derimod er dette et noget, jeg har gået og tænkt over længe og et spørgsmål til jer der er faste rygere eller har erfaring med rygning.

Jeg har flere gange oplevet at sidde på en restaurant eller café og været udsat for, at de ved nabobordet har tændt deres cigaretter og røget hele området til. Én ting er at man ryger, men hvis der er noget der kan få mig til at flippe helt ud, er det altså de der slet ikke ryger deres cigaret, når de først har sat ild til den – why?? Nu er jeg jo helt uerfaren med rygning og kan derfor ikke sætte mig ind i dette… Alligevel undrer det mig helt vildt meget, hvordan man kan finde på at tænde en cigaret og så bare sidde med den i hånden uden at ryge den? Det giver jo ingen mening!

Da jeg var på Mallorca, sad jeg på den hyggeligste lille café med resten af familien. Uheldigvis, sad der ved siden af os en mand og røg samtlige cigaretter. Han sad der allerede før vi havde sat os, og i det lille kvarters tid det tog os at drikke et glas friskpresset appelsinjuice og spise en croissant, røg han 3-4 cigaretter. Folk bestemmer skam selv om de vil ryge, men da jeg så at han kun tog hver cigaret i munden 1-2 gange, blev jeg ret så irriteret. Han sad jo bare dér med sin cigaret i hånden, mens røgen blæste over på os andre gæster… I don’t get it? Hvorfor så tænde den i første omgang? Situationsfornemmelse for faen!

Dette var lige et surt opstød fra min side, men jeg har virkelig brug for at forstå, hvorfor man vælger at tænde en cigaret uden at ryge den – eller blot tage den i munden 1-2 gange. Som sagt, har jeg intet rigtigt kendskab til rygning – udover at blive røget op i hovedet – men jeg kan da umuligt være den eneste, som har tænkt over dette?

Så kære ryger… Why? Og er det muligt at tage lidt hensyn? På forhånd tak <3

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Chanette
  11. august 2017 den 10:28

  Jeg bryder mig virkelig heller ikke om rygning og har aldrig nogensinde prøvet, at tage et sug af en smøg og har heller ikke tænkt mig. Jeg forstår godt dit spørgsmål og at du undrer dig. Det der f.eks. kan irritere mig, er hvis man sidder på en bænk og der derefter kommer en ryger og sætter sig. Så tænker vedkommende ikke lige på, om røgen går min vej og jeg er derfor nødt til at flytte mig, for at tage hensyn til mig selv. Jeg tror, der er mange ting, man undrer sig over ved rygning, når man er ikke-ryger <3

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   11. august 2017 den 10:31

   Uhh ja! Når folk sætter eller stiller sig lige op ad én…
   True – Vi ikke-rygere bliver nok aldrig helt kloge på rygning <3

 • Svar
  Sabine Henriksen
  11. august 2017 den 17:02

  Ha ha ha ha ha… Jeg grinede hele vejen igennem dit indlæg ?? Vi har nemlig oplevet det samme på Gran Canaria (og da også flere steder herhjemme når man finder en plads udenfor) og nej, jeg/vi forstår det altså heller ikke.. ❤️
  Håber du finder en ryger der kan svare dig på det ❤️

  / Sabine (rundtommalthe)

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   11. august 2017 den 17:09

   Hvor er jeg glad for at andre også har bemærket det! Det sker jo netop over det hele, og det er vildt irriterende!
   Jeg har endnu ikke fået svar på mit spørgsmål – desværre, haha <3

  Skriv kommentar