Personal

At finde sit mål i livet

Hey guys <3

Så længe jeg har levet, har jeg undret mig over, hvad mit mål i livet er eller skal være. Først og fremmest har jeg i mange år kæmpet med at finde mit indre talent, eller bare noget jeg kunne mestre i en nogenlunde grad.

Jeg har aldrig været god til sport og jeg har efterhånden anerkendt, at det bliver jeg heller aldrig – fair nok! For nogle år siden brugte jeg meget tid på at tegne og da jeg var omkring de 10 år, var jeg sikker på et jeg ville blive kunster, når jeg engang blev ældre. Går vi yderligere et par år tilbage, havde jeg en drøm om at blive frisør fordi jeg var rigtig god til at klippe håret på mine Bratz dukker… Spoler vi så tiden lidt frem igen til den tid, hvor jeg gik fra at være en tween til at blive teenager, begyndte min identitetskrise for alvor! Hvem er jeg? Hvad er jeg egentlig god til? og ikke minst Hvad er mit mål i livet? Som sagt, var jeg elendig til sport, jeg kunne på den anden side synge, men en plads i kirkekoret ville ikke række langt i fremtiden. At tegne var en hygge-ting, men heller ikke noget jeg kunne se mig selv leve af i fremtiden.

Mange børn er vokset op med en bestemt sportsgren, ridning eller anden hobby, som de har dyrket det meste af deres liv. Jeg har til gengæld været igennem hele farvepaletten af sportsgrene og andre aktiviteter, men intet har varet ved i en længere periode. Håndbold er den sport jeg gik til i længst tid – omkring 1,5 år hvis jeg husker rigtigt. Kirkekoret var et job og en hobby, jeg faktisk havde i hele 3 år og dermed også den længste “hobby” jeg har dyrket.

Midt i min identitetskrise, begyndte karakterræset. Nu stod det dér – sort på hvidt – hvad jeg var god til og knap så god til. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg ALTID, har haft rigtig svært ved at række hånden op i timerne, eller generelt bare tale foran en større forsamling. Pænt sagt, så hader jeg det! Jeg synes at det er mega grænseoverskridende, hvilket selvfølgelig altid har sat sit præg på karakterbladet. Jeg fandt hurtigt ud af, hvad jeg ikke var god til og jeg indså, at hvis jeg ikke kunne præstere mundtligt, måtte jeg jo hæve mig skriftligt. I løbet af 8. klasse, steg mine skriftlige karakterer og i 9. klasse blev jeg frk. “Intet under 12 er godt nok“, når det kom til skriftlige afleveringer. Mine lærere fik efterhånden øjnene op for mit talent og min passion for at skrive, og i januar 2016 udkom mit første debatindlæg i Vejle Amts Folkeblad (læs indlægget her). Nogen vil måske mene at dette ikke er noget særligt, men for mig betød det alverden! Jeg havde efter 15 års søgen, fundet den ene ting jeg er specielt god til og som har vendt op og ned på min verden!

Den dag i dag, kan jeg ikke se mig selv lave andet end at skrive. Bloggen fylder så vanvittigt meget i mit liv, og det er her jeg kan udtrykke mig og blive hørt, uden at skulle overskride min grænse ved at tale højt in public. Nu lyder det måske som om jeg altid er mussestille og ikke tør sige et ord i det offentlige rum, meeen alle der har mødt mig kan vidst godt skrive under på, at that’s not true! Haha. Jeg taler som et vandfald om alt og intet – bare ikke når det skal være om noget seriøst, som Newtons love eller andet fagligt… men det kommer nok en dag!

Min pointe er, at jeg endelig har fundet noget jeg er god til, som betyder alverden for mig og som jeg kan skabe en karriere ud fra! Jagten efter at finde mit indre talent, min passion og mit mål her i livet, har føltes som evigheder, men nu er jeg endelig på rette spor. Mit mål er nu, at kunne leve af at skrive på fuldtid <3

Har du endnu ikke fundet dit mål i livet – then don’t you worry! Det skal nok komme. Har du derimod fundet dit talent og mål i livet, så fortæl mig endelig om det i kommentarfeltet! Jeg vil altid høre hvad mine elskede læsere har på hjertet<3

-Emilie Ildstein

 

Relaterede indlæg

10 Kommentarer

 • Svar
  Camilla
  27. august 2017 den 8:48

  Virkelig godt indlæg!❤️

 • Svar
  Simone
  27. august 2017 den 9:06

  Godt indlæg, det er nemlig så meget bedre hvis man har nogle mål her i livet! Jeg har samme mål med at skrive på fuldtid! Det skal nok lykkedes en dag, hvis man selv tror på det! <3

 • Svar
  Sabine Henriksen
  27. august 2017 den 10:35

  Dejligt at du har fundet dit kald og fortsæt endelig med det ❤️

  / Sabine (rundtommalthe)

 • Svar
  Cecilie Christence Laura Olsen
  27. august 2017 den 18:33

  Jeg elsker det her indlæg! <3

 • Svar
  Camilla Sofie
  27. august 2017 den 21:01

  Dejligt indlæg, og så skønt at høre om at du har fundet dit kald <3 sådan har jeg det også selv med min blog, og tror vi nok på os selv, så skal vores drømme nok gå i opfyldelse! Jeg er sikker på du kan <3

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   27. august 2017 den 21:56

   Tusind tak Camilla Sofie – hvor er det sødt skrevet! Som du selv skriver, skal vores drømme nok gå i opfyldelse hvis vi selv tror nok på det!❤️

  Skriv kommentar