Topløs på stranden

Debate
Hey guys <3

Helt tilbage i 1960'erne, blev det for alvor populært, at man som kvinde lå topløs på stranden. Mere end 50 år senere, er det de færreste kvinder der vælger at ligge på stranden, uden at være tildækket af enten en badedragt eller bikinitop. Som den kære feminist jeg nu er (med stor interesse i kvindekampe som denne, og som så forfærdeligt gerne ville have levet dengang kvinder brændte deres BH'er, haha), sidder jeg her tilbage og undrer mig over, hvordan dette kan være?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er den helt store fan BH'er eller andet der sidder og klemmer. For tre år siden valgte jeg at skifte alle mine BH'er ud med de såkaldte "mormor BH'er", som jeg stadig ikke helt har fundet ud af hvad jeg skal kalde? På nettet hedder de noget så fancy som "bralettes", men i mit hoved vil de altså altid hedde "mormor BH'er"... Sexet? måske ikke, men de søde kvinder i Femilet ved hvad jeg mener - hahah <3

For et år siden begyndte jeg så lige så stille, at give mere og mere slip på mine BH'er. Den dag i dag går jeg sjældent med BH fordi... ja, jeg tror bare ikke at jeg er til den slags. Måske er det en protest mod push-up BH'er og det forvrængede billede der er blevet skabt, hvor alle kvinde skal have brysterne til at sidde helt op i ansigtet?

Sidste sommer i Kroatien, prøvede jeg for første gang (siden jeg var helt lille, of course) at ligge topløs på stranden - og sikke en oplevelse! Jeg har aldrig måtte flytte mig så mange gange på en strand som her, da de klamme, gamle bedstefædre konstant lagde sig lige op ad os og sendte beskidte blikke - ad!!

Vælger man at se bort fra dette, var det en vildt fed oplevelse. Jeg kom praktisk talt hjem som et helt nyt menneske; dette var også starten på min protest mod BH'er. Det lyder måske underligt, men der sker altså bare nogen med en, når man vælger at bryde alle sine grænser ved at ligge topløs på stranden. Jeg kom hjem med mere selvværd, kropskærlighed og et par brune titties! <3

I år er jeg på ferie med mine forældre, min storesøster, hendes kæreste og mine bedsteforældre - sådan cirka hele familien! Jeg har længe overvejet, hvorvidt jeg skal solbade topløs eller med bikini som de resterende kvinderne i min familie. De andre kan ikke helt forstå min holdning til netop dette, men da jeg altid har været glad for at skille mig ud fra mængden, er jeg vant til de skæve blikke - I know they love me anyway, hahah.

Efter alle mine overvejelser, har jeg besluttet mig for at ligge topløs igen i år. Andre er meget velkomne til at tænke lige hvad de vil, men jeg står ved mig selv og mit ønske om en tan line-fri overkrop!

Jeg vil gerne overgive mig og indrømme, at jeg så til gengæld har det meget stramt med at ligge topløs i Danmark! For mig er det helt anderledes fra at ligge topløs i udlandet, hvor man ingen kender. Jeg har ikke et problem med at mennesker jeg aldrig skal se igen, har set mig topløs; til gengæld synes jeg ikke lige, at det ville være det fedeste, hvis hele Vejle så mig topløs - if you know what I mean? Hahah.

Hvad er jeres holdning til topløs solbadning? <3

-Emilie Ildstein
  • Posted i: Debate

Synes godt om

Kommentarer

Frederikke
Frederikke,
SÅ sejt og inspirerende, noget alle burde læse! Flere indlæg som disse, hvor du bevæger dig ind på et lidt tabubelagt emne! <3
Emilie Ildstein
Emilie Ildstein,
Tusind tak Frederikke! Jeg vil klart tilstræbe at skrive flere indlæg som dette, nu hvor i er så vilde med det <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229