Debat

Er det voldtægt?

Hey guys <3

Her den anden dag faldt jeg over et Facebookopslag skrevet af Stop Voldtægt (opslaget er at finde her). I opslaget står der følgende: “Jeg vågnede i nat, mens min kæreste var oppe i mig… Han reagerede slet ikke på, at jeg sagde stop… Jeg er virkelig rundt på gulvet… Er det voldtægt?“, hvorefter man så kan stemme “Ja“, “Nej” eller “I tvivl“. 1,6 tusind har svaret “Ja” mens 60 har svaret “I tvivl“. Det der chokerede mig, var de 87 som har svaret “Nej” til at det er voldtægt!

Nu sidder jeg så her og tænker “Hvad er det for nogle mennesker der sidder bag deres skærme og mener at sådan noget ikke er voldtægt??“. Jeg er målløs og jeg synes at det er decideret klamt! Dette bekræfter jo bare, hvor mange voldtægtsmænd der mener at det de gør er helt i orden…

Jeg faldt også over en kommentar der gjorde helt ondt at læse: “Altså hvis de er kærester, hvorfor er det så voldtægt?“. Her vil jeg gerne understrege at titlen på voldtægtsmanden aldrig retfærdiggøre situationen – om det så er din kæreste, ven, onkel, forældre eller en fremmed, vil det ALTID være voldtægt, hvis der er tale om samleje uden samtykke fra begger parter! At nogle stadig kan være i tvivl om hvorvidt der er tale om voldtægt, forstår jeg alligevel godt; alle tror jo at deres kæreste, venner eller familie kun vil dem det bedste, og situationen kan være så chokerende for ofret at han/hun benægter det. At nogle så stadig mener, at der ikke er tale om voldtægt, kan jeg simpelthen ikke forstå.

Hvis det ikke er et ja, så er det et nej og hvis det er et nej – så er det voldtægt! Der er absolut INGEN undskyldning for at voldtage et andet menneske og jeg bliver simpelthen så ked af det, hver gang jeg læser om en voldtægt.

Der er desværre ikke blevet skrevet kommentarer fra de der mener, at det ikke er voldtægt. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, for jeg vil da gerne høre deres argumenter for, hvorfor det ikke skulle være voldtægt?

Voldtægt er et emne, som jeg meget garanti kommer til at skrive endnu et indlæg om på et senere tidspunkt, da jeg kan tale om det i dagevis! Der ligger så mange ting i en voldtægt og det er så vigtigt at vi får talt om det. Jeg kan faktisk ikke se, hvorfor voldtægt skulle være et tabubelagt emne, da det hele tiden forekommer? Spred budskab og stop voldtægt!

Mener I at der er tale om en voldtægt i dette eksempel? Skriv en kommentar nederst i indlægget <3

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

 • Svar
  Lena | lelife.dk
  27. juli 2017 den 10:11

  Super godt indlæg❤️ Jeg mener også, at voldtægt, er når man ikke selv har sagt ja til samleje. Lige meget hvem det er , man er sammen med.

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   27. juli 2017 den 14:32

   Tusind tak Lena! <3
   Hvor er det dejligt, at du enig med mig!

 • Svar
  Frk. Mejer
  27. juli 2017 den 10:19

  Det er så vigtigt et emne og jeg kunne også tale om det i dage! Det er voldtægt også selvom at det er en kæreste. Der er rigtig mange derude, som ikke ved at de har været udsat for overgreb, fordi det er kæresten som har gjort det. Men hvis det er blevet sagt nej, gjort tegn på ubehag eller den anden part er blevet bedt om at lade være, så er det voldtægt og overgreb. Det er aldrig okay og der skal altid være konsensus blandt begge parter. Det er så trist, at det er et emne som få tør tale om, når det sker så tit.

  Kram ❤️

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   27. juli 2017 den 14:34

   Du har helt ret! Det er så ærgerligt, at vi ikke få snakket nok om voldtægt. Netop derfor har jeg valgt at bringe emnet op <3

 • Svar
  Lykke
  27. juli 2017 den 10:50

  Godt skrevet!! Jeg mener heller ikke at der bliver talt nok om voldtægt og tror også ofte at offeret måske ikke tør tale højt om det, da det er pinligt for dem. Desværre 😕😕

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   27. juli 2017 den 14:36

   Mange tak skal du have! 😀
   Det er forfærdeligt at dette skal være et tabubelagt emne, som sætter ofrene i en situation, hvor de ikke tør fortælle hvad de er blevet udsat for! :((

 • Svar
  Emma
  27. juli 2017 den 11:44

  Personligt tror jeg at mange forbinder voldtægt, med en mere voldsom sag – derved ikke sagt, at denne situiation ikke er voldtægt. For et nej er selvfølgelig et nej, lige gyldigt hvem det er. Personligt har jeg selv været udsat for gruppe voldtægt, af fem mænd da jeg var 16 år. Og jeg tror at mange ser dét som voldtægt, i stedet for voldtægt af en kæreste. Hvilket selvfølgelig er et helt forkert synspunkt. Men jeg tror desværre altid at det vil være et emne, som mange har forskellige meninger om – i hvert fald hvis det er noget, som de ikke selv har haft tæt ind på livet.

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   27. juli 2017 den 14:39

   Du har helt ret. Alt for mange tror at der kun er tale om voldtægt, hvis voldtægtsmanden er en fremmed eller som du selv skriver – en mere voldsom sag.
   Hvor er jeg ked af at høre om, hvad du har været udsat for! Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor forfærdeligt det må have været… Knus herfra <3

  Skriv kommentar