Debate Personal

At acceptere er at give op

Hey guys <3

Bikinisæsonen er så småt ved at tage til i vores kære Danmark, og for mange betyder dette slankekure, hardcore træning og hvad der ellers kan give en slank og veltrænet krop på kort tid.

Der er to type mennesker om sommeren; de førnævnte – der formegentlig lige nu, er ved at kværkes i Nupo barer og broccolijuice – og så er der de som har accepteret, hvordan de ser ud og derimod ikke føler et behov for at ændre på sig selv.

Jeg har kæmpet rigtig længe med at lære, at accepteret hvordan jeg ser ud. Ofte har jeg tænkt, at hvis jeg først accepterer hvordan min krop ser ud, så har jeg givet op. Dette er en åndssvag tanke, for hos mange handler det slet ikke om at ændre på sin krop, men derimod om at acceptere sin krop; rigtig mange af dem der træner op til den såkaldte “bikini season“, har slet ikke behov for at tabe sig… Så tak til de sociale medier for at bilde os ind, at en bikiniklar krop er en insta-værdi flad mave og veltrænet krop! (Ironi kan forekomme).

Men er det at acceptere virkelig det samme som at give op? Hvis man accepterer den krop man er født med, i stedet for at tabe de 5 kg man havde sat sig som mål, har man så givet op?

Jeg vil rigtig gerne høre jeres mening om dette, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet nederst i indlægget! <3

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

10 Kommentarer

 • Svar
  Hygge hejsa
  22. maj 2017 den 15:07

  Hvis du lærer at elske din krop som der er, har du netop ikke givet op, men nærmest noget målet. For mange er målet at tabe de 5 kg, men egentlig er målet jo være at kunne leve en hverdag hvor man acceptere sig selv og sin krop uanset størrelse og vægt. Også selvom det er at du skal træne 3 gange om ugen, eller om du ikke gør. Så skal man gøre det der gør at man kan være i sin krop og acceptere det. Det handler om at være glad og tilpas i sig selv og ikke om et eller andet dumt kropsideal

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   28. maj 2017 den 18:12

   Hej hygge hejsa,
   Super god pointe! Det er helt klart noget jeg vil tage med mig.

 • Svar
  Malene
  22. maj 2017 den 16:04

  Det handler ikke om at give op, men at give slip på hvad andre siger og mener, hvilket kun er sundt og helt sikkert giver mere lykke end at dyrke en bikinisæson eller what ever, som egentligt handler om andres præmisser end sine egne. 🙂 Som Hygge Hejsa siger, det er formålet er at elske sig selv og være lykkelig. Det håber jeg da de flestest mål er, men nogle forstår nok desværre ikke hvad det er lig med – lidt ala “Petra elsker sig selv”, hvor der i første eller andet afsnit var en der havde vundet noget bikini fitness der stadig var utilfreds. Det er benhårdt arbejde og træning af acceptere og elske sig selv, så godt gået!

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   28. maj 2017 den 18:12

   Hej Malene,
   Tak for din søde og meget inspirerende kommentar!
   Jeg er faktisk lige blevet færdig med alle 8 afsnit af “Petra elsker sig selv” og jeg kan virkelig mærke en forandring hos mig selv! Jeg har ikke selv haft så slemt et forhold til min krop som Petra, men jeg er gået fra at være utilfreds med min krop, til at være rigtig tilfreds og jeg har nu accepteret mig selv.

 • Svar
  Camilla
  28. maj 2017 den 15:40

  Rigtig fint indlæg – det er faktisk noget der har strejfet mine tanker en del. Jeg går næsten aldrig på stranden eller har badetøj på, hvis jeg kan undgå det. Jeg har så desværre (virkelig, desværre) det problem, jeg ikke kan tage på. Jeg ville ønske, jeg bare kunne tage 8 kilo på og blive bikiniklar. Okay, det kunne egentligt være en sjov youtube-serie; undervægtige mennesker bliver bikiniklar, haha.
  Men en tanke, der altid fungerer for mig er, at når jeg er på stranden, prøver jeg ikke at imponere nogen. Det gør det måske også lettere, at få den tanke, taget i betragtning af, at jeg ikke kan svømme andet end hundesvømning, så selv hvis jeg havde den smukkeste bikinikrop ville min svømmeteknik stadig være… ja. 😀 Hvis bare man lærer at elske sig selv, så betyder alle andres mening ikke lige så meget!

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   28. maj 2017 den 18:11

   Hej Camilla,
   Tusind tak! Jeg tænkte lige netop at tanken også har strejfet andre og derfor skrev jeg indlægget.
   Jeg kender ikke selv til problemet med ikke at kunne tage på, men det gør min mor; hun har lært at acceptere at hun ikke kan tage på, og hun er som dig – trods utilfredshed med vægten – en rigtig smuk kvinde!
   Rigtig godt råd til det med stranden, haha. Jeg er så heldig at have fundet en dejlig kæreste der elsker mig som jeg er, så andres mening om mit udseende betyder ikke noget længere.

 • Svar
  Camilla/Fabelmor.dk
  28. maj 2017 den 15:51

  Jeg synes, der er rigtig stor forskel på at acceptere og at give op. Det er da to helt forskellige ting!

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   28. maj 2017 den 18:11

   Hej Camilla/fabelmor.dk,
   Det vil jeg give dig helt ret i!

 • Svar
  Michelle Elbæk Jensen
  28. maj 2017 den 16:00

  Jeg er selv igang med et stort vægttab efter 2 tætte graviditeter, amning, osv. Jeg vil selvfølgelig gerne tabe det sidste men sammentid er jeg glad for at min krop har givet mig alt det den har! ❤
  Jeg synes du ser godt ud!

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   28. maj 2017 den 18:18

   Hej Michelle,
   Tusind tak!
   Jeg er vild med din indstilling! Det er klart at kroppen forandrer sig efter en graviditet, men er det ikke også noget af det smukke ved at få børn? <3

  Skriv kommentar