Personal

Prævention mod hovedpine

Hey guys <3

Som jeg har nævnt i et tidligere indlæg, har jeg forsøgt lidt af hvert i kampen mod min kroniske hovedpine. Jeg har blandt andet prøvet ting som BOTOX (læs om det her), og det seneste jeg har fået lavet i håb om at kurere min hovedpine, kan I læse om nu.

Tilbage i februar 2017, var jeg til gynækolog for at få opsat en hormonspiral. Det viser sig nemlig at en hormonspiral (prævention til kvinder) i nogle tilfælde kan mindske hovedpine, så jeg gav det en chance! Selv hvis det viste sig at den ikke mindskede min hovedpine, ville jeg stadig undgå den ekstra hovedpine som ofte opstår under menstruation, da menstruationen i fleres tilfælde udebliver de tre år man har spiralen.

Jeg havde ikke tænkt over hvor ondt det faktisk ville gøre, før jeg næsten besvimede efter indgrebet! Heldigvis var gynækologen opmærksom på det, og hun fik mig hurtigt ned at ligge igen.

Dagene efter indgrebet, lå jeg med de største smerter! Jeg blødte også næsten en hel måned efter, uden nogen forandring med min hovedpine… Derfor fortrød jeg min beslutning rigtig meget!

Nu – omkring to måneder efter – kan jeg endelig mærke en forandring. Jeg har ikke ondt i hovedet på samme måde som jeg har haft de sidste 2,5 år. Udover hovedpine, slipper jeg nu også for blødninger, krampe og hvad der nu ellers følger med en gang i måneden 😉

En hormonspiral er ikke billig – jeg gav omkring 1300 DKK for min – men til gengæld holder den tre år, og sammenligner man prisen med hvad det koster at have menstruation i tre år med udgifter som bind, tamponer, smertestillende og hvad man end måtte ødelægge som hvide bukser eller hvidt sengetøj, er det ikke en stor pris at betale.

På samme måde som med BOTOX, lyder det skørt at noget der bruges til et helt andet formål, kan bruges i denne sammenhæng – men det kan det altså. Jeg kan klart anbefale andre med kronisk hovedpine, at prøve dette trods smerten ved indgrebet.

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

 • Svar
  Michelle Elbæk Jensen
  12. juni 2017 den 10:40

  Tak for tippet! Måske jeg burde prøve! Jeg har i lang tid døjet med kronisk hovedpine! 🙁
  – Michelle <3

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   12. juni 2017 den 11:29

   Ej hvor træls! Jeg ved jo selv hvordan det er at have kronisk hovedpine, så jeg føler virkelig med dig 🙁 <3
   Du skal vide at en spiral er et helvede de første par måneder, men den vil hjælpe!

 • Svar
  Chanette
  12. juni 2017 den 12:19

  Virkelig fint indlæg! Jeg lider af migræne, men kun når jeg har menstruation og jeg kunne sagtens finde på, at give dit lille råd videre til en anden, som har brug for det 😀

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   12. juni 2017 den 16:38

   Tusind tak! Hvor lyder det træls for dig… ://
   Det er jeg glad for at høre 😀

 • Svar
  Satina Wandel
  12. juni 2017 den 16:34

  Hvor spøjst! Har du overvejet at få en tragus piercing? I nogle tilfælde er den nemlig også virkelig effektiv mod hovedpine (har dog ikke selv prøvet, men hørt om det fra mange.) <3

  http://nouw.com/satinawandel

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   12. juni 2017 den 16:39

   Jeg har tidligere haft en migræne piercing, men den hjalp desværre ikke… <3

 • Svar
  Emma Engmark
  12. juni 2017 den 17:28

  Årh, hovedpine er bare noget af det værste! Virkelig glad for at du har fundet noget, som hjælper.
  Nu skal jeg snart til at begynde på projekt baby – men det lyder som lidt af et vidunder, til når den tid er forbi!

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   12. juni 2017 den 18:25

   Hovedpine ER det værste! Tak, jeg er også rigtig glad for det.
   Nurh, held og lykke med det <3

  Skriv kommentar