Debate Personal

Hvor går grænsen?

Hey guys <3

På det seneste er det virkelig gået op for mig, hvor mange forventninger der bliver kastet i hovedet på os hver eneste dag. Ikke nok med det sociale pres der hedder at man skal være perfekt, se godt ud, have en høj status samt mange venner, møder flere af os ligeledes kæmpe krav fra uddannelsesinstitutionerne.

Jeg har længe gået og tænkt “Hvor går grænsen?” og ikke mindst “Hvor går min grænse?”. Jeg er træt af at skulle være frøken perfekt hele tiden…

Lærerne forventer selvfølgelig det bedste af deres elever og derfor møder vi elever kommentarer som “Hvis I ikke kan huske alt det I har læst, så har I ikke gjort det godt nok.”. På samme måde bliver man kaldt “forfængelig”, “doven” eller får at vide at man “har et problem”, hvis man ikke klarer sig godt til en skide bip test. Alt bliver efterhånden målt i tal; antal likes, antal venner, karakterer, kondital, vægt, penge på kontoen mm.

Min grænse er nået, og jeg vil ikke længere presse mig selv til at være noget jeg ikke er. Det er en kæmpe frihed at give slip, så nu giver jeg slip på mine egne og andres høje forventninger til hvem jeg er og hvem jeg skal være! <3

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Christine Levin Hansen
  13. april 2017 den 11:41

  Super godt indlæg med et fantastisk budskab. Jeg kender godt til din følelse af presset. Det er som om, at man konstant skal leve op til et eller andet, man får aldrig fred. <3

  • Emilie Ildstein
   Svar
   Emilie Ildstein
   22. maj 2017 den 15:17

   Hej Christine
   Tusind tak! Jeg tror aldrig at presset vil forsvinde, så vi må derfor lære at give plads til os selv og på den måde få fred. <3
   -Emilie Ildstein

 • Svar
  Frk. Mejer
  14. juni 2017 den 11:54

  Du har så evigt ret! Jeg er også så træt af at være den der frk. perfekt og det er så umuligt at leve op til. Det er nemlig så vigtigt at finde ud af ens egen grænse, og det kan være så svært, fordi man gerne vil leve op til alting hele tiden. Jeg synes, at du er sej, fordi du sætter ord på det <3

 • Skriv kommentar