Personal

Sådan får du et bedre selvværd

Hey guys <3

Happiness is found when you stop comparing youself to other people” – en sætning jeg har valgt at skrive til mit profilbillede på Facebook, og en sætning jeg har valgt at ramme op på mit værelse. Dette er en af de mange gode sætninger der findes om selvværd og selvsikkerhed, og en af de mange sætninger vi skal huske os selv på hver dag.

Selvsikkerhed og selvværdet er noget vi alle hver især kæmper med hver dag – nogle oftere og mere end andre. Jeg har derfor valgt at skrive dette indlæg, så I kan få nogle tips til, hvordan man bliver mere selvsikker og hvordan man kan få et bedre selvværd.

Stop med at sammenligne dig med andre!

Som sætningen jeg startede mit indlæg med understreger, er man altså ikke rigtig glad – eller for den sags skyld lykkelig – før man stopper med, at sammenligne sig selv med andre. Det er umuligt at blive glad for sig selv og hvordan man selv ser ud, hvis man konstant koncentrerer sig om hvordan andre ser ud. Det nytter især ikke noget at sammenligne sig selv med mennesker man ser på de sociale medier, for de kan have brugt flere timer på at redigere deres billeder perfekte.

Indse at alle har fejl

Og når jeg skriver alle, så mener jeg ALLE! Ingen mennesker er født med en perfekt krop, men det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan få den perfekte krop, for det kan man! – Hvis man altså vælger at investere al sin tid samt et par hundredetusinde kr. på det… Men vil det være al den tid og alle de penge værd? – Jeg tvivler. En person der bruger så meget tid på, at ændre på sig selv eller penge på skønhedsoperationer, vil kunne blive ved med at finde fejl ved sig selv.

Pointen er altså at ALLE har fejl, og derfor skal man ikke være usikker på sig selv fordi man har et par strækmærker, pigmentfejl, skæve tænder mm. – For har vi ikke alle det? Jeg synes faktisk, at det er forkert at kalde det fejl. De såkaldte “fejl” er små ting der gør os specielle, og vi burde sætte pris vores “skønhedsmærker” og “anderledeshed”.

Ingen skal have lov til at kritisere dig

– eller hvordan du for den sags skyld ser ud! Du ser (undskyld sproget) fucking perfekt ud, og din personlighed er fantastisk! – Det ved du, og det må ingen tage fra dig. Det er så mega vigtigt at lukke andres negativitet ude. Hvis andre fortæller dig at du ikke ser godt ud, så er det fordi de selv er usikre på dem selv og deres udseende.

Tro på det

Sidst men ikke mindst, skal du tro på det! Hvis du godt selv er klar over, at du ser brand godt ud – så vis det da! Der er ingen grund til at være ydmyg. Når du viser verden at du er glad for dig selv, så ser du automatisk hundrede gange bedre ud! Husk det <3

Jeg håber, at det I lige har læst vil være noget I vil huske jer selv på fremover. Kender I andre der burde læse det her, så del det gerne med dem eller send dem et link i en privat besked <3

-Emilie Ildstein

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

 • Svar
  Corporate Mor
  16. juni 2017 den 10:19

  Hørt!

 • Svar
  Satina Wandel
  16. juni 2017 den 15:32

  Virkelig gode råd! De kan være SÅ forbandede svære at efterleve. <3

  http://nouw.com/satinawandel

 • Svar
  Malene
  17. juni 2017 den 10:11

  Så fint indlæg. Og spot on!

 • Skriv kommentar